Despre noi Trandafiri Vanzari Sfaturi utile Pomi fructiferi Contact

Trandafiri

Trandafirul isi are originea inainte de aparitia omului, trandafirul rosu fiind considerat cea mai veche specie. Multitudinea de culori si miresme, eleganta florilor chiar si cu tepi, dau frumusetea completa a trandafirilor, mingiietorul sufletului si menestrelul iubirii.

In prezent se cunosc cateva sute de specii si cateva zeci de mii de soiuri de trandafiri cu diferite culori pe teme de roz, rosu, galben si mov in combinatii unice, surprinzator de frumoase si variate. Frumusetea culorilor este completata la unele specii si de parfumul inconfundabil.
Eleganta trandafirilor este data si de varietatea inaltimii. Putem intalni trandafiri pitici, trandafiri cu inaltime medie de 0,6-0,8 m, trandafiri de 1,00-1,50 m, trandafiri copacei de 1,2-2 m sau trandafiri urcatori cu ramuri mult mai lungi si elastice, de 2-5 m. Cu o asa mare varietate de specii, culori, parfumuri si dimensiuni se pot decora gradini minunate in infinit de multe feluri.

Specii

Speciile cultivate in ferma noastra sunt teahibrida si urcatori. In viitor vom cultiva si alte specii.
Teahibrida: Auriu de Cluj, Monica, Madam Mailland, Pascali, Holsteinperle, Imperatrice Farah, Landora, Mister Lincon, Ambasador, Ravel, Mabela, Simfonia, Flamingo, Don Juan, Fortuna.
Urcatori : Don Juan, Urcator Galben, Urcator Bicolor.

Cultura de trandafiri

Speciile de trandafiri pe care ii cultivam in ferma noastra infloresc din luna mai pana toamna cand pica bruma. Din experienta noastra stim ca locul insorit ajuta trandafirii sa infloreasca mai des, daca specia este din categoria celor ca infloresc des. Loc insorit inseamna un loc in care sa bata soarele pe intregul parcurs al zilei, desi zilele toride de vara nu sunt cele mai fericite pentru trandafiri. Trandafirii trebuie udati cu apa multa, dar nu excesiv, sa balteasca. Pamantul trebuie sa fie argilos, bine drenat. Planta trebuie curatata de florile care se ofilesc pe parcursul anului. In cazul in care plantele se imbolnavesc, acestea trebuie tratate corespunzator. Pentru mai multe informatii, solicita sfatul unui specialist local sau la farmaciile fito-veterinare din zona ta.

Cultura de trandafiri

Bibliografie

Deoarece nu am descoperit noi primii cum se cultiva si ingrijesc...
Toate drepturile rezervate SC Arva SRL
Realizat de